Ik ben organisator
Integraties
Mailchimp koppelen aan je account

Dankzij onze integratie met Mailchimp verstuur je makkelijk je klantenbestand naar een Mailchimp Audience.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is Mailchimp?

Mailchimp is één van de meest populaire online marketing platformen waarmee je ondermeer erg makkelijk e-mails kan versturen naar je klantenbestand. Je kan kosteloos van hun diensten gebruik maken tot 2.000 contacten. Klik hier om een account te maken.

Waarom EventSquare koppelen met Mailchimp?

• Verstuur klantgegevens vanuit je dashboard naar één van je Mailchimp Audiences

• We voegen automatisch een tag toe aan elk contact zodat je makkelijk kan segmenteren per evenement bij het aanmaken van een nieuwe campagne

• Je hoeft niet meer manueel te exporteren en importeren, de synchronisatie is in klikken geregeld.

Mailchimp account koppelen

Ga naar het Integraties menu van je account instellingen door hier te klikken of rechts vanboven naast je avatar te klikken > Instellingen > Integraties

• Zet de Mailchimp integratie actief zodat de API velden zichtbaar worden

• Maak in je Mailchimp account (link naar je Mailchimp API instellingen) een nieuwe API key aan en plak deze in het veld Mailchimp API key. Je leest hier in de documentatie hoe je dat doet.

• In het veld Mailchimp server dien je de prefix te plakken van je Mailchimp account. Om dit te vinden log je in in op je Mailchimp account en kijkt je naar de URL in je browser. Je zult iets zien als https://us19.admin.mailchimp.com/. Het us19 gedeelte is de server prefix.

• Klik op Bewaren

Klantengegevens versturen

Wanneer de integratie actief staat zal bij elk van je evenementen op de Bestellingen pagina bij de knop Exporteren ook de mogelijkheid Stuur naar Mailchimp zichtbaar zijn.

Als je op deze knop klikt opent het Stuur naar Mailchimp venster:

• Kies één van je Mailchimp Audiences uit het keuzemenu. We laden deze automatisch op.

• Kies of je enkel klanten van dit evenement wil versturen die hebben aangegeven bij hun reservatie dat ze op de hoogte gehouden willen worden van commerciële berichten (vb. aankondiging nieuw evenement, marketing, ...) of alle klanten (vb. voor praktische informatie of mededelingen voor het evenement waarvoor ze tickets gereserveerd hebben).

• Druk op Synchroniseer om de klantgegevens te versturen. Dit zal op de achtergrond gebeuren. Voor grotere aantallen kan dit enkele minuten duren.

Wat gebeurt er met mijn Mailchimp Audience als ik gebruik maak van deze functie?

• We verwijderen nooit contacten uit je Audience. Contacten die nog niet in de lijst staan worden aangemaakt, andere geüpdatet.

• We voegen aan elke klant een tag toe voor elk evenement waarvoor ze tickets hebben gekocht via jouw EventSquare account. Zo kan je makkelijk segmenteren.