Ontdek onze nieuwe ticketwinkel

Alles wat je moet weten over .store

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is er nieuw?

We zijn bijzonder enthousiast over onze nieuwe ticketwinkel. Hier de belangrijkste features waarom we je aanbevelen om zo snel mogelijk om te schakelen:

• Verbeterde personalisatie: kies een themakleur, upload je logo afzonderlijk en positioneer je achtergrond.

• Kortingscodes: met aanbiedingen maak en monitor je kortingen, zowel procentueel als een bepaald bedrag.

• Automatisch publiceren: stel eenvoudig in wanneer je ticketwinkel opent én eventueel wanneer hij weer sluit. Mét aftelklok.

• Kalender en tijdsloten: Verschillende voorstellingen? Vanaf nu bepaal je zelf hoe die worden weergegeven in je ticketwinkel via de Flow instellingen van je evenement.

• Mobile first: Meer dan 85% van je klanten besteld zijn tickets mobiel. Daarom werd .store mobile-first ontwikkeld.

• Razend snel en veiliger: dankzij de standaard integratie met CloudFlare zorgen we bovendien voor optimale prestaties en beveiliging wereldwijd.

• Nieuwe domeinnaam: bvb. jouwevent.eventsquare.store

Hoe kan ik switchen?

Wanneer je een nieuw evenement aanmaakt zal je automatisch naar .store omgeschakeld zijn, je hoeft verder niets te doen.

Als je een nieuwe editie maakt of als je op dit moment al aan het verkopen bent zal je waarschijnlijk nog op de oude ticketwinkel zitten. Je kan switchen onderaan bij de instellingen van je evenement:

Meer over de verbeterde personalisatie

In onze nieuwe ticketwinkel stel je de huisstijl in bij je evenement en niet meer in je verkoopkanaal. We merkten dat dit soms nog even zoeken was in het verleden.

Zo kan je nu dus gewoon bij je evenement naar Instellingen > Ontwerp surfen

Omslagfoto

Deze afbeelding tonen we aan de bovenzijde van je ticketwinkel. Je kan een JPG of PNG bestand uploaden dat om perfect te passen exact 2000 x 880 pixels dient te zijn. Indien je afbeelding afwijkt van deze afmetingen snijden we deze automatisch bij.

Logo

We geven je de mogelijkheid om een afzonderlijk logo te uploaden als JPG of PNG bestand. De aanbeveling is een vierkante beeldverhouding met afmetingen van 1000 x 1000 pixels en bij voorkeur een PNG bestand met transparante achtergrond.

Het logo wordt bovenaan de ticketwinkel geplaatst. Als je een omslagfoto hebt toegevoegd zal deze hierop geplaatst worden.

Tip: upload een achtergrondafbeelding en je logo en géén omslagfoto voor een super strakke look.

Themakleur

In onze nieuwe ticketwinkel kan je zelf bepalen in welke accentkleur titels en knoppen worden getoond. Bovendien detecteren we alvast de meest prominente kleuren in je omslagfoto en logo indien je deze hebt geüpload zodat je ze makkelijk uit het lijstje kan kiezen.

Ook tonen we je ook een waarschuwing indien de gekozen themakleur toch niet contrastrijk genoeg zou zijn en dus moeilijker leesbaar voor je ticketkopers.

Voorvertoning sociale media

Deze afbeelding is zichtbaar wanneer je ticketkopers de link naar je ticketwinkel delen op sociale media. De aanbevolen afmetingen voor deze afbeelding zijn 1200 x 628 pixels. Andere formaten worden automatisch bijgesneden. Je kan een JPG of PNG bestand uploaden.

Achtergrond

Ook voor de achtergrond van je ticketwinkel zijn er enkele nieuwe mogelijkheden:

• Afbeelding: upload een afbeelding om als achtergrond te gebruiken (JPG of PNG)

• Formaat: kies hoe deze afbeelding moet worden geschaald en weergegeven in je ticketwinkel.

• Horizontale en verticale positie: positioneel je afbeelding in de ticketwinkel

Check-out en startpagina

We krijgen regelmatig de vraag waarvoor deze visuals dienen. Bij deze: deze achtergrondafbeelding en / of achtergrond kleur zijn zichtbaar op volgende momenten:

• Wanneer de klant verder gaat vanuit de ticketwinkel naar de check-out waar hij zijn gegevens invult en verder gaat naar de betaling

• Als je meerdere edities hebt krijgt de klant op de hoofdlink naar je evenement (bvb. demo.eventsquare.store) een lijst te zien. Op deze pagina gebruiken we ook deze achtergrondkleur / afbeelding.

Interessant om te weten: aanpassingen die je aan de instellingen doet zijn voor alle edities binnen dit evenement.

Automatisch publiceren

Je hebt nu de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer je ticketwinkel gepubliceerd wordt en je ticketverkoop start. Dit doe je via de instellingen van je verkoopkanaal. Standaard heeft elk evenement één verkoopkanaal: Online winkel.

Om dit in te stellen: ga je naar Verkoopkanalen > Klik op bewerken naast het verkoopkanaal van je ticketwinkel. Kies daarna bij Publiceren voor 'Kies zelf datums' en vul een vanaf- en optioneel een einddatum in. Klik daarna op bewaren.

Tip: je kan ook de vanaf invullen op nu om je winkel onmiddellijk te publiceren en bij 'tot' het tijdstip instellen wanneer je je online ticketverkoop wil sluiten (bvb. enkele uren voor het evenement).

Vanaf dan kan je aan de bovenkant van elke pagina van je evenement de oranje knop zien met een klokje. Wanneer we je winkel hebben gepubliceerd zal deze automatisch ook weer groen worden. Wanneer de knop nog oranje is kan je door erop te klikken terug gaan naar de instellingen van het verkoopkanaal.

Je kan nu de link alvast delen zonder te vrezen dat er al een ticket verkocht wordt. Ticketkopers krijgen tot de publicatie een aftelklok te zien: